Muftija sandžački posjetio džemat u Taslidži 

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević posjetio je 16. 12. 2017. godine džemat u Pljevljima ( Taslidži ). U sklopu posjete održao je predavanje u sali SO Pljevlja na temu : ” Islam nas uči perfekciji”. 
Sala je bila popunjena do posljednjeg mjesta. Pored mnogobrojnih uglednih gostiju skupu su prisustvovali glavni imam Medžlisa IZ-e Brodarevo Almir ef. Šantić i imam Malkan čauš džamije Sanel ef. Bjelak sa svojim džamatlijama.

U ime domaćina Kluba džamatlija Taslidža prisutnima se obratio predsjednik Remzija Demirović koji je izrazio srdačnu dobrodošlicu muftiji sandžačkom i uručio mu zahvalnicu za kontinuiranu podršku Klubu od osnivanja pa do danas. Nakon toga je uzeo riječ hfz. Kujević koji je kroz dokaze iz Kur'ana i Sunneta objasnio da Islam od nas traži da idemo prema savršenstvu i perfektnosti u svemu u odnosu prema Stvoritelju i u ophođenju prema svim stvorenjima.

Nakon predavanja druženje je nastavljeno u prostorijama Kluba džamatlija Taslidža.

Valjalo je biti prisutnim pa osjetiti edeb, bonton, kulturu i gostoprimstvo koje su Pljevljaci izrazili ove večeri baš onako kako i priliči gospodi čiji je šeher bio a u mnogo čemu i ostao prijestoljnica Sandžaka.
Informativna služba Muftijstva sandžačkog

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img