Home Rubrike Vijesti Na FIS-u održana tribina “Ojačaj brak, budi sretan“

Na FIS-u održana tribina “Ojačaj brak, budi sretan“

565

Na Fakultetu za islamske studije, u amfiteatru je održana tribina pod nazivom „Ojačaj brak, budi sretan“. Tema tribine vezana je za izazove žene u braku, sa posebnim osvrtom na nasilje u porodici.

Mast. Denisa Međedovića je istakla da je tema veoma značajna, te da se o porodičnom nasilju treba govoriti. Dodala je i da se u ovim situacijama treba služiti Kur’anom te hadisima Božijeg Poslanika.

Studenti koji su učestvovali u realizaciji tribine, svjesni problema današnjice, ističu da se treba voditi hadisima Božijeg Poslanika. Kemal Toković, student Fakulteta za islamske studije ističe da problemi koji se događaju dešavaju se iz više razloga, a jedni od njih svakako jesu i društvene mreže. Anida Mavrić, studentica Fakulteta za islamske studije kazala je da je veoma važno voditi se šerijatskim pravima i ne dopustiti bilo kakvo ugnjetavanje.

Tribina je realizirana suradnjom uprave, profesora i studenata fakulteta, kako bi se na što kvalitetniji način tema približila mladim ljudima. Uprava Fakulteta nastoji organizirati tribine i radionice koje će podstaći studente na razmišljanje i podizati njihovu svijest o važnosti preventivnih metoda i primjenjivanja islamskih načela u izvornom smislu.

 

Priredila: Dž. Džanković

Previous articleDirektor Vakufske direkcije u posjeti Bošnjacima Oberhausena
Next articleUpriličen prijem povodom 50 godina rada u Islamskoj zajednici h. Hajra ef. Tutića