Home Rubrike Vijesti Gost emisije Pretres državni sekretar Edin Zećirović

Gost emisije Pretres državni sekretar Edin Zećirović

448
0

Gost emisije Pretres na Sandžak televiziji bio je državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Edin Zećirović. Razgovaralo se o brojnim temama koje ponajviše tište građane Sandžaka, a koje su u nadležnosti ministarstva čiji je državni sekretar upravo gospodin Zećirović. Osvrćući se na putni pravac Novi Pazar – Sjenica, Zećirović ističe da je Evropska banka za razvoj uvrstila ovaj putni pravac kao jedan od prioritetnih za rehabilitaciju, ali da ne postoji politička volja na lokalnom nivou.

Glavni problem kod rješavanja pitanja loše putne infrastrukture na pomenutim dionicama jeste opstrukcija upravo od čelnika Lokalnih samouprava, koji, navodi Zećirović, pomenutu inicijativu doživljavaju kao političko pitanje, a ne pitanje rješavanja gorućeg problema.

Sa pozicije državnog sekretara, Zećirović je naveo da planira početkom 2018. godine sastanak na najvišem nivou, gdje će pozvati sve relevantne stručnjake, prve ljude Lokalnih samouprava, kako bi se svi skupa pogledali u oči i pokušali doći do najboljeg modela rješavanja ovog problema.

Besmisleno je ulagati u auto-puteve, ističe Zećirović, ako su državni putevi i Lokalni putni pravci u katastrofalnom stanju.

SANA – Hamza Škrijelj

Previous articleSportski savez i Kulturni centar DamaD organizirali javni razgovor između mladih i sportista
Next articlePrijem povodom 50 godina rada u Islamskoj zajednici hadži Hajra ef. Tutića