Na IUNP upriličena promocija knjige dr. Muradifa Hajdera

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru upriličena je promocija stručne knjige „Pozitivne razvojne inovacije u učenju i nastavi“ autora dr. Muradifa Hajdera. Cilj nastave je kaže, predstavljanje novih saznanja i davanje odgovora na nova naučna otkrića.

Veoma je važno razmišljati pozitivno, otkrivati nove inovacije i doprinositi društvu. Ova knjiga nije jedna, imam još četiri skripte koje ću ako Bog da nastojati pretočiti u djela, ali ću se prvenstveno baviti razvojnom psihologijom, a to je ono što se prožima kroz sva moja djela, da učitelje, nastavnike i profesore podstaknem na prepoznavanje darovitosti kod djece i mladih – kazao je dr. Hajder.

Studenti postavljali pitanja, te aktivno učestvovali u realizaciji promocije.  Dekan pedagoško-psiholoških nauka dr. Mustafa Fetić istakao značajnost pisanja stručne literature.

Ponosni smo na profesore Internacionalnog univerziteta koji rade na svom usavršavanju i koji na taj način studentima bivaju pravi primjer – istakao je dr. Fetić.

Profesori, asistenti, te uprava Univerziteta nastoje promovirati naučna otkrića pružajući studentima uvjete, sredstva i prostor za rad kako bi ih podstakli na aktivno učešće u društvu.

 

Priredila: Dž.Džanković

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img