Home Rubrike Vijesti Prvo zajedničko zasijedanje povodom borbe protiv nasilja nad ženama

Prvo zajedničko zasijedanje povodom borbe protiv nasilja nad ženama

612

Na inicijativu Kulturnog centra “Damad”, a povodom „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“  održano je prvo zajedničko zasijedanje Savjeta za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti, Savjeta za bezbijednost i Savjeta za međunacionalne odnose grada Novog Pazara. Predsjednica centra “Damad” istakla važnost ovog sastanka.

“Smatramo da je veoma važan ovaj sastanak jer se po prvi put ujedinjavaju različiti Savjeti. Inače, kulturni centar “Damad” aktivno radi na suzbijanju nasilja nad ženama te na prevenciji” – kazala je Zibija Šarenkapić.

Statistike poražavajuće, novi zakon na snazi, a pitanja sve više. Hajrudin Hajrović, predsjednik Savjeta za bezbijednost Novog Pazara je kazao da su statistike poražavajuće, ali da se mora tokom cijele godine raditi na rješavanju ovih problema.

Problem nasilja nad ženama dobio je i novi zakonski okvir 1.juna, kazala je predsjednica Savjeta za rodnu ravnopravnost Banina Muderizović, što je i poboljšao zakonski odnos prema žrtvama.

Iz policijske uprave istakli da se mjere prevencije sprovode tijekom cijele godine.

Budžetska sredstva predviđena za 2018. godinu za rodnu ravnopravnost iznose milion dinara, dok za žensko preduzetništvo 500 hiljada dinara.

SANA

 

Previous articleVlast u Prijepolju: 2017. godina najplodnija u posljednje dvije decenije
Next articleNezakoniti topli obrok i regres za opštinare