Home Vijesti KONAČNA ODLUKA – FK Novi Pazar neće istupiti iz lige

KONAČNA ODLUKA – FK Novi Pazar neće istupiti iz lige

412
0

Održana je  Skupština FK Novi Pazar na kojoj se raspravljalo o sudbini ovog prvologaša.

Dosadašnji predsjednik FK Novi Pazar Kemal Mehmedović ponudio je ostavku, kako njega tako i cijelog Upravnog odbora kluba.

“Da ne bi došlo da mi odlučujemo o sudbini kluba, da sutra nas ne bi prozivali i upirali prstom ‘e oni su ugasili FK Novi Pazar’, odlučili smo da se povučemo. Bili smo prozivani, pljuvani, daješ pare za klub i opet budeš prozivan. Glavni razlog su finansije, neka znate, a ovo sa sudijama je bila samo kap koja je prelila čašu”, ističe Mehmedović.

Konačna konstatacija jeste da klub još uvijek neće biti ugašen i istupiti iz lige.

Veliki odaziv ljubitelja fudbala na skupštini. Dosta poznatih ličnosti i ljubitelja fudbala dalo je večeras dobre prijedloge i to je, ističu iz kluba, pozitivna i lijepa strana ovog sastanka.

Data je šansa brojnim biznismenima, ljubiteljima sporta da se jave sekretarijatu i klubu ako žele da pomognu.

“Dosta je biznismena u ovom gradu. Idealna prilika da svi učestvuju kako bi ovaj klub imao svijetlu budućnost”, ističe Mehmedović.

Sva dugovanja koja FK Novi Pazar ima, istakao je gradonačelnik Biševac, preuzeće grad Novi Pazar.

U izjavi za lokalne televizije, gradonačelnik Nihat Biševac potvrdio je da će grad preuzeti dosadašnja dugovanja kluba i kroz razne reprograme to riješiti.

“Niti jednom nije bilo riječi o gašenju kluba, već samo o istupanju kluba iz lige, u lige shodne finansijskim mogućnostima. Za 15 dana održaće se još jedna sjednica, a tih 15 dana dato je svim ljubiteljima fudbala, biznismenima i drugima koji su ovih dana u medijima iskazivali zainteresiranost da pomognu klubu finansijski”, ističe Biševac.

SANA – H.Škrijelj