Home Vijesti ODRŽANI IZBORI U PETNJICI

ODRŽANI IZBORI U PETNJICI

332
0

Sandžak televizija pratila je lokalne izbore u Petnjici. Biračka mjesta bila su otvorena od 07 – 20h. Nakon prebrojavanja glasova na 18 biračkih mjesta iz opštinske izborne komisije je potvrđeno da je DPS osvojio 20 mandata, BS 5, SD 4, SDP i BDZ po jedan mandat.

Iz BDZ u Petnjici nosioc liste “Za život u Bihoru” gospodin Almir Muratović navodi da od danas na političkom polju u Petnjici ništa više neće biti isto, te da je svojim djelovanjem ova stranka, kako kaže, posijala sjeme slobode i istine.

Nosilac liste SDP-a u Petnjici Almir Rebronja ističe da se nada da će građani Petnjice konačno donijeti promjene u ovoj opštini, obzirom da, kako ističe, u prethodnom (prvom) mandatu nije urađeno mnogo za opšti boljitak života u Petnjici.

Nosilac liste Socijaldemokrata Crne Gore Safet Korać navodi da se nada da će se izborna volja građana realizirati na opšte dobro, te da je vrijeme da se mnogi započeti projekti realiziraju, a koji se tiču procvata opštine Petnjica.

Ispred Demokrata Crne Gore dr. Albin Ćeman je rekao da očekuje da će ta stranka biti najprijatnije iznenađenje na ovim lokalnim izborima, obzirom da je sastavljena od mladih intelektualaca, kako navodi, čistih ruku i obraza i da je vrijeme da se, kako ističe, kriminalci koji su vlast koristili samo za lične interese sklone sa vlasti.

Nosilac liste Bošnjačke stranke Aldin Muratović, koja je bila vlast u Petnjici u prethodnom mandatu smatra da je dosta korisnih stvari odrađeno za Petnjicu i njene građane, te da se nada da su oni to, kako navodi, i prepoznali i da će danas još jednom potvrditi legitimitet i povjerenje prethodnom vladajućem sazivu u Petnjici.

Na izborima u Petnjici je glasalo 3.018 građana, odnosno 48,66 odsto upisanih