Home Rubrike Vijesti Bolesni dječak boravi i spava sam u kući u selu Žabren, jer...

Bolesni dječak boravi i spava sam u kući u selu Žabren, jer ga je ostavila majka

429

Sandžak televizija danas je boravila u selu Žabren, nadomak Duge Poljane, gdje je posjetila dječaka Kenana Kučevića, kojeg je majka napustila. Ocu Adilu Kučeviću, velikom aktivisti medžlisa IZ-e u Dugoj Poljani, čovjeku, kako kažu mještani, iz prvog safa sud je odredio pritvor u trajanju od 4 mjeseca, obzirom da ga je bivša supruga tužila i dobila na sudu.

Njegov sin Kenan sada boravi sam u kući, u ovim hladnim novembarskim noćima i da nije amidže Elmaza koji radi u Njemačkoj, a koji se vratio u selo kako Kenan ne bi bio sam, ovaj dječak ne bi mogao da se stara o sebi. Da situacija bude još teža, Kenan je bolestan dječak, ne čuje dobro i ima blage mentalne zaostatke, a ima i brata koji je također bolestan i nalazi se u bolnici u Užicu.

Amidža Elmaz radi kao građevinar u Njemačkoj, a svoj posao je ostavio i vratio se natrag u selo odmah kada je čuo za ovaj slučaj. On ističe da je razočaran u službu Centra za socijalni rad, čiji su predstavnici došli, obišli malog Kenana i otišli, ostavivši ga i gladnog i žednog, bez ikakve obaveze da mu pomognu.

Kenanu je bilo teško da govori. Ono što smo uspjeli čuti od njega jeste da ga je majka tukla, te da ne želi više da je vidi. U suzama govori kako mu je sa babom lijepo i da jedva čeka da mu se vrati.

Efendija iz Duge Poljane Tešrif Šačić navodi da je Kenanov otac Adil veliki borac za medžlis IZ-e u Dugoj Poljani, te da nikada nije imao problema sa zakonom. Efendija Šačić se pita kakav je to zakon koji dozvoli da bolesno dijete ostane samo?

Pokušali smo kontaktirati Centar za socijalni rad, od kojeg danas nismo dobili odgovor. Sandžak televizija nastavit će da prati ovaj slučaj.

SANA – H.Š.

Previous articleDžemat Fedžr organizira program povodom Dana Bosne i Sandžaka, gost dr. Jahja Fehratović
Next articlePotpisan protokol o saradnji na rekonstrukciji Isa-begovog hamama