Home Vijesti Muftija sandžački hfz. Kujević održao hutbu u Velikoj Župi

Muftija sandžački hfz. Kujević održao hutbu u Velikoj Župi

308
0

Dana 17. 11. 2017. godine muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao je hutbu u džamiji u Velikoj Župi kod Prijepolja i govorio o iskušenjima koja su neminovno sastavni dio života na ovom svijetu. Jedno od imena Stvoritelja je u El Hakim što znači Mudri a to znači da sve što radi i stvara ima veliku mudrost i svrhu. Tako i iskušenja koja pogađaju najbolje ljude na čijem čelu se nalaze Allahovi poslanici donose veliku korist jer kroz njih vjernici očvršćaju, prekale se i dostignu ogromnu nagradu kod svoga Gospodara pa sve to bude dobro za njih.
Spomenuo je primjer Allahovih poslanika koji su prolazili kroz teške izazove i probleme ali su pobjeđivali i najsrećniji bili na zemaljskoj kugli. To je suština života da se sukobe istina i neistina, dobro i zlo a da iskreni izdrže sve izazove na putu pomaganja i afirmacije ljepote i dobra.

Na kraju je muftija Kujević čestitao džamatu Velika Župa na čelu sa Admir ef. Gojakom veliki uspjeh koji su postigli kupivši 60 ari placa pored džamije i tako sebe upisali u listu velikih ljudi, vakifa čija će nagrada teći do sudnjeg dana. Uvakufljenje pomenute ogromne parcele objavio je i ozvaničio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić posjetivši ovaj džemat prije nekoliko hefti.

Informativna služba Muftijstva