Home Rubrike Vijesti Muftija sandžački hfz. Kujević održao hutbu u Velikoj Župi

Muftija sandžački hfz. Kujević održao hutbu u Velikoj Župi

334
0

Dana 17. 11. 2017. godine muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao je hutbu u džamiji u Velikoj Župi kod Prijepolja i govorio o iskušenjima koja su neminovno sastavni dio života na ovom svijetu. Jedno od imena Stvoritelja je u El Hakim što znači Mudri a to znači da sve što radi i stvara ima veliku mudrost i svrhu. Tako i iskušenja koja pogađaju najbolje ljude na čijem čelu se nalaze Allahovi poslanici donose veliku korist jer kroz njih vjernici očvršćaju, prekale se i dostignu ogromnu nagradu kod svoga Gospodara pa sve to bude dobro za njih.
Spomenuo je primjer Allahovih poslanika koji su prolazili kroz teške izazove i probleme ali su pobjeđivali i najsrećniji bili na zemaljskoj kugli. To je suština života da se sukobe istina i neistina, dobro i zlo a da iskreni izdrže sve izazove na putu pomaganja i afirmacije ljepote i dobra.

Na kraju je muftija Kujević čestitao džamatu Velika Župa na čelu sa Admir ef. Gojakom veliki uspjeh koji su postigli kupivši 60 ari placa pored džamije i tako sebe upisali u listu velikih ljudi, vakifa čija će nagrada teći do sudnjeg dana. Uvakufljenje pomenute ogromne parcele objavio je i ozvaničio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić posjetivši ovaj džemat prije nekoliko hefti.

Informativna služba Muftijstva

Previous articleKurotović učesnik okruglog stola na temu izmjene aktuelnog Ustava
Next articleDirektor Vakufske direkcije Admir Doljanac u džematu Oberhauzen govorio o značaju vakufa