Home Rubrike Vijesti Porodica Mavirć – Naš sin robija nevin, balističari iz Beograda dokazali da...

Porodica Mavirć – Naš sin robija nevin, balističari iz Beograda dokazali da Fahrudin nije pucao

806

U hotelu Vrbak održana je press konferencija povodom svjedočenja porodica ubijenih i nezadovoljstva u otkrivanju ubistava od strane policije. Naser Bakić iz NVO Zambak pokrenuo je javna svjedočenja brojnih ljudi i porodica, a koja se tiču kako je kazao vandalskog ponašanja policije u Tutinu.

Bakić je u uvodnoj riječi naveo da neće odustati od cilja, a to je da istine izađu na vidjelo, a narod prepozna teror ove, kako navodi, kriminalne grupe.  On se zahvalio i narodnom poslaniku dr. Muameru Zukorlić što je nekoliko puta tretirao ovo pitanje na svojim gostovanjima.

Otac ubijenog Fahrudina Skarepa, Jusuf Skarep kroz suze još jednom je pozvao sve nadležne organe da ispitaju šta se desilo tačno u selu Dolovo, te da po zakonu kazne sve počinioce i sudionike ovog gnusnog zločina.

Za medije je govorio i Harun Bahtijarević, otac ubijenog Zilhada Bahtijarevića koji je ubijen u avgustu 2014 godine. On, na prvom mjestu, krivi Nermina Zećirovića za ubistvo svog sina.
“Ne može ništa gore biti za čovjeka od toga da izgubi svoje dijete. Policija je tu da nas zaštiti, a ne da ‘tera šegu’ sa nama”, navodi Bahtijarević.

Roditelji Fahrudina Mavrića, koji je osuđen na 30 godina zatvora, također su govorili za medije.

“Kada je pokojni Željko došao u bolnicu mnogi su zakukali, a jedan od prisutnih je opsovao kolegu ubijenog Željka i rekao ‘šta plačeš sad kad si ga ubio?’. Postoji mnogo dokaza da moj sin Fahrudin nije počinio ubistvo, međutim to se prikriva”, navodi Mavrić.

“Mi imamo napismeno da balističari iz Beograda ističu da na pištolju iz kojeg je ubijen Zečević Željko nema tragova otisaka Fahrudina Mavrića, niti je bilo tragova baruta. To je dovoljan dokaz da ništa ovo ne pričamo. A kad su ga privodili toliko su ga pretukli da je na usta i na nos povraćao krv. Zvali su me ljekari i rekli: ‘žao nam ga je kao naše dijete. Pretučen je skoro do smrti, da je krv povraćao na usta i nos.’ Čak je i moj sin čuo da su svjedoku Miljanu putaru rekli da će mu, ako progovori, uništiti porodicu”, navodi Mavrić.

Mavrić je istakao za kraj da nije siguran ko je ubio Zečevića ali da se nezvanično govrio da ga je ubio kolega policajac Sead Hačković. “Molim sve nadležne da se ovaj slučaj preispita, jer su očigledni dokazi za ovaj slučaj. Tragovi baruta kad je odrađena parafinska rukavica dokazali su da se na rukama Hačkovića vide tragovi, dok su Fahrudinove ruke čiste”.

Majka Fahrudina Mavrića, gospođa Sadija Mavrić dodala je da roditelji ubijenog Željka nisu čak ni vidjeli svog sina. Ona smatra da je to zbog toga da ne bi vidjeli kako im je ubijen sin.

“Dvadeset dana je ispljuvavao i mokrio krv, na cevčicu je jeo i pio da ne bi umro. Zavezanog su ga tukla, da ne bi mogao ni da se brani. Na noge svoje, svjedoče ljudi, nije mogao da gazi kada je izveden iz auta koliko je bio pretučen”, navodi majka Fahrudina Mavrića.

Još jedan od svjedoka Hasim Jakupović govorio je o tome kako je kod Zećirovića kupovao municiju za lov.

On navodi da mu je policija upala u kuću i oduzela svo oružje koje je koristio za lov.  Još u nekoliko puta upali su u kuću, demolirali istu, lomivši sve po kući.
“U jednom trenutku pokušali su da mi daju gasni pištolj (kopija Berete) kako bi na njemu ostali otisci. Ja to nisam uzeo, jer to nije bilo moje”, navodi Jakupović.

On dodaje da je Zećirović “kriminalac”, jer je trgovao sa municijom.  “Lično sam na određenim punktovima vidio kako on i njegovi kolege dijele plijen sa nekim švercerima”, ističe Hasim Jakupović.

izvor: SANA – H.Š.

Previous articleZukorlić – U zdravstveni sistem Srbije uvesti halal standard
Next articleKurotović učesnik okruglog stola na temu izmjene aktuelnog Ustava