Odbornici većine ponovo odbili na razgovaraju o gorućim problemima u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Odbornici Skupštine Novog Pazara raspravljaće danas o drugom rebalansu budžeta za ovu godinu kojim je predviđen suficit od 88 miliona dinara, Statutu grada i odluci o utvrđivanu prosječnih cijena kvadrata nepokretnosti na osnovu kojih će se obračunati porez na imovinu za 2018. godinu.

Muratović je upitao odbornike iz vlasti zbog čega “bježe” od odgovora na pojedina pitanja?

“Ja znam da sam ja neprijatan kao postavljač pitanja, ali ja to ne pitam u svoje ime, već u ime svih građana koji se brinu za Sandžak. E pa nije vruća stolica samo kad se jedu ćevapi, nego kad se treba i odgovoriti na neka teška pitanja”, navodi Muratović

Pored tri navedene tačke dr. Admira Muratovića i ostali prijedlozi dopunskih tačaka opozicije su odbijeni da budu uvršteji u Dnevni red. Ove dopunske tačke Dnevnog reda predložila je opozicija koju čini BDZ Sandžaka:

1. Odbornik dr. Mustafa Fetić predložio je tačku dopune koja se tiče rasprave za smanjenje kladionica u gradu Novom Pazaru, jer nanose ogromnu štetu ugledu našem gradu.

Druga predložena tačka je bila prijedlog za usaglašavanje naziva škola i ulica u gradu shodno nacionalnoj strukturi stanovništva u gradu.

2. Odbornica Amela Lukač – Zoranić predložila je da se iz dnevnog reda ukloni tačka 15 i odloži za neku drugu sjednicu.

Odbornica Semrija Smailović predložila je donošenje odluke o osnivanju savjeta za prevenciju vršnjačkog nasilja u novopazarskim školama.

3. Odbornik Sead Redžović predložio je tačku dopune da se kod Kruševačkog mosta izgradi adekvatno autobusko stajalište.

Drugi prijedlog dopunske tačke ovog odbornika bila je rasprava po pitanju permanentnog isključivanja sa elektro mreže građana našeg grada i odgovor gradonačelnika kad će se riješiti ovaj problem?

4. Odbornik Edin Zećirović predložio je dopunsku tačku donošenja odluke po potrebi formiranja zajedničkih stavova u ime grada Novog Pazara, Gradske uprave i BNV-a od vitalnog značaja za Bošnjake Sandžaka.

SANA/Radiostoplus

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img