Home Vijesti 180 miliona za infrastrukturu u Prijepolju

180 miliona za infrastrukturu u Prijepolju

472
0

Tokom tekuće građevinske sezone na teritoriji opštine Prijepolje asfaltirano je ukupno 45 kilometara puta za šta je iz budžeta usmereno oko 130 miliona dinara. U lokalnoj samoupravi danas se odvijaju pripreme za raspisivanje javne nabavke za izvođenje radova na nasipanju puteva u vrednosti od 13 miliona dinara.

Radiće se atarski putevi u mesnim zajednicama Babine, Jabuka, Seljašnica, Brodarevo, Gostun, Slatina, Orašac, Kamena Gora, Mataruge, Mijane, Velika Župa, Zavinograđe, Sedobro, Hisardžik, Ivanje i Sopotnica.

„Najviše sredstava „otići“ će u MZ Velika Župa, 1.480 000 dinara i Zavinograđe, 1.170.000 dinara ali nisu zanemarljivi ni iznosi koji će popraviti atarsku putnu mrežu i u drugim delovima opštine Prijepolje. Ovoj cifri treba dodati još 1,7 miliona dinara budžetskih sredstava namenjenih za hitne intervencije koji nisu potrošeni i koji će verovatno biti usmereni na putnu mrežu kako bi se popravilo loše stanje.

Inače u toku tekuće godine na teritoriji opštine Prijepolje ukupno je asfaltirano 45 kilometara puta za šta je iz budžeta bilo usmereno oko 130 miliona dinara. Najviše koristi je imala Mesna zajednica Velika Župa u koju je uloženo 9.400.000 hiljada dinara, odmah iza nje je Kamena Gora koja je dobila asfaltnog puta u vrednosti od 8 miliona dinara, potom Orašac i Ivanje u kojima je za asfaltiranje deonica na više putnih pravaca utrošeno ukupno 13.600.000 dinara.