Home Rubrike Vijesti Predstavnici “Džemata Pariz” sa Članom predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem

Predstavnici “Džemata Pariz” sa Članom predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem

643

Predstavnici Bošnjačkog vjersko-kulturnog centra “Džemat Pariz”, Šefadil Ličina, predsjednik Džematskog Odbora i Sabahudin Delibašić, predsjednik Vakufskog odbora, imali su čast susresti delagaciju Bosne i Hercegovine predvođenu Članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem koja u Parizu boravi povodom 39. zasijedanja Glavne konferencije UNESCO-a.

Ovu izvanrednu priliku, Predstavnici BKC “Džemat Pariz” iskoristili su da u društvu predstavnika Ambasade Bosne i Hercegovine u Parizu, predstave uvaženom Članu Predsjedništva BIH Bakiru Izetbegoviću rad i projekte našeg Džemata.

Predsjednik Džemata, Šefadil Ličina, govorio je o nastanku i radu BKC Džemat Pariz kao i o Humanitarnim aktivnostima koje su predhodile nastanku Džemata, u najtežim ratnim godinama za Bosnu i Hercegovinu, a kojima su Bošnjaci u Parizu učestvovali u odbrani Bosne i Hercegovine.

Također je predstavio i aktivnosti kao što su:
-Komemoracija Srebrenice u Parizu;
-Komemoracija pobune Bošnjaka i Hrvata u Vilfranšu;
-Obilježavanje Dana Nezavisnosti i Dana Državnosti Bosne i Hercegovine, radi jačanja ljubavi prema Domovini;

Presjednik odbora za Vakuf, kupovinu adekvatnog objekta za potrebe BKC-a u Parizu, Sabahudin Delibašić, predstavio je projekat, njegove faze i postignuti napredak i poteškoće ka ostvarenju cilja.

Član Predsjedništva BIH Bakir Izetbegović je izrazio podršku projektu.

Posebno je istaknuta dobra saradnja sa Ambasadom Bosne i Hercegovine u Parizu uz pohvale na rad Ambasadora Ivana Orlića, savjetnika Muaza Dedajića, konzula Armina Zeća i osoblju Ambasade.

Predstavnici BKC Džemat Pariz su sa Članom Predsjedništva BIH Bakirom Izetbegovićem razgovarali i o temama koje se tiču Bošnjačke Dijaspore:

-Ministarstvo za Dijasporu, kojim bi se dodatno ojačale veze sa Dijasporom i iskoristili njeni potencijali;
-Autoputevi koji bi Bosnu i Hercegovinu povezali sa evropskim i reginalnim autoputevima, kao Autoput Sarajevo-Beograd i Novi Pazar;
-Povezivanje privrednika u Domovini i Dijaspori;

Previous articleDelegacija BDZ Sandžaka i Islamske zajednice u Srbiji na obilježavanju nacionalnog dana Republike Turske
Next articleSvjedok tragedije – Na Fahrudina je pucano iz zasjede bez ikakvog upozorenja