Home Vijesti Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao hutbu u Priboju

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao hutbu u Priboju

413
0

Danas ( 27. 10. 2017.) muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao je hutbu u Hasanaginoj džamiji u Priboju na temu ” Blagodati Uzvišenog Allaha prema nama” sa posebnim osvrtom na blagodat jezika i govora.

Svaka blagodat i svako dobro koje imamo je od Allaha. Zato kada bismo htjeli da nabrojimo Njegove blagodati prema nama nebismo ih mogli obuhvatiti. Jezik je organ koji je izvor svakog dobra i zla na oba svijeta. Preko jezika čovjek može izraziti istinu, postići najviše stepene u džennetu i zaslužuti Allahovo zadovoljstvo a isto tako jezikom može napraviti svaku vrstu zla, zaraditi srdžbu Stvoritelja i najdublje katove u džehennemu. Stoga je mnogo važno da budemo svjesni ove činjenice i da govorimo samo ono što je lijepo i dobro te da širimo pozitivnu energiju. To je jedan od najljepših načina da se popravi stanje kod pojedinaca, porodica i zajednice.

U tom smislu je uzet i zavjet od ljudi kada je Uzvišeni rekao u prevodu značenja na bosanskom jeziku : ” I ljudima govorite samo ono što je lijepo”. rekao je između ostalog muftija Kujević.

Informativna služba Muftijstva.