Home Rubrike Vijesti Problemi sa snabdijevanjem električnom energijom u Novom Pazaru postali svakodnevnica

Problemi sa snabdijevanjem električnom energijom u Novom Pazaru postali svakodnevnica

394

I ove grejne sezone sa dolaskom hladnih dana i povećanom potrošnjom električne energije dolazi do problema sa redovnim snabdijevanjem struje. Podsjećamo da je još ranije sa skupštinske govornice predsjednik BDZ Sandžaka i narodni poslanik dr. Jahja Fehratović aludirao na ovaj problem i zatražio posebnu sjednicu na kojoj će se donijeti strategija riješavanja ovog problema. Prošlo je od tada nekoliko mjeseci, a problem elektro snabdijevanja iz dana u dan sve je veći.

Zatražili smo odgovore od odgovornih za trenutnu situaciju u gradu, gdje iz vrha grada Novog Pazara poručuju da nisu nadležni za ovaj problem. U odgovoru Gradske uprave stoji:

„Poštovani, obaveštavamo Vas nakon konsultacija sa Pomoćnikom gradonačelnika Edibom Đerlekom – zaduženim za oblasti energetike i zaštite životne sredine da postavljenja pitanja nisu u nadležnosti lokalne uprave grada Novog Pazara i da odgovore potražite u EPS Distribucija od direktora Ogranka ED Novi Pazar“.

Iz Elektroprivrede Srbije poručili sljedeće:

„Elektroenergetski sistem na području ogranka ED Novi Pazar spreman je za predstojeći zimski period. Na unapređenju niskonaponske mreže radi se svakodnevno.  Usled nepovoljnih vremenskih prilika i atmosferskih pražnjena u pojedinim slučajevima dešavaju se kvarovi na mreži, ali ih ekipe montera otklanjaju u najkraćem mogućem roku“.

Portparol BDZ Sandžaka Edin Đerlek navodi da su jedan od glavnih uzroka problema sa strujom nove stambene jedinice koje se kače na već opterećeni elektro-sistem.

Građani Novog Pazara izrevoltirani trenutnom situacijom, konstantno su na mjestima gdje radnici Elektroprivrede vrše popravke, tražeći odgovor kada će se stanje normalizovati. U naselju Bukreš, na primjer, električne energije nema već četiri dana, svjedoči sugrađanin iz tog naselja.

SANA – H.Š.

Previous articleNarodni poslanik Muamer Zukorlić odgovorio Obradoviću na fašizoidne izjave
Next articleZukorlić tražio izvještaj od Vlade – Obećani putevi, zločini u Sandžaku i pitanje iseljavanja!