Home Rubrike Vijesti Počela sanacija korita rijeke Mileševke

Počela sanacija korita rijeke Mileševke

394

ПОЧЕЛА САНАЦИЈА КОРИТА МИЛЕШЕВКЕ: „НАПАДНУТ“ КИЛОМЕТАР ОБАЛОУТВРДЕ

Započeti su obimni radovi na sanaciji obaloutvrde Mileševke u dužini od jednog kilometra. Završni udarac koritu ove rijeke nanijela je poplava od prije nekoliko godina koja je na više mjesta razorila obale ove rijeke, tako da se sanacija izvodi u pravom trenutku.

Iako je prethodna vlast okupljena oko SDP-a bila na vodećoj poziciji u gradu, nije učinila gotovo ništa po pitanju sanacije problema na koritu rijeke, sadašnja vlast okupljena oko SNS-a i BDZ Sandžaka, kako je i obećala tako je i uradila. Poruka građanima jeste da nije bitno ko je za koga glasao, koje je ko vjere ili nacionalnosti, svi su jednaki građani ovog grada bez razlike i svi zaslužuju da im Prijepolje koje će izgledati lijepo i savremeno bude ponos.

Clan nadzornog odbora JKP Lim Mersid Mekic zahvalio se gospodinu Tandiru što predano radi na rješavanju kljucnih problema u gradu, te pritom pozvao sve građane da učestvuju u prijedlozima rješavanja istih.

Izvođač radova je firma “Jugo kop Podrinje”, dok je investitor radova JP “Srbija vode”. Radovi bi po planu trebali biti završeni za 9 mjeseci.

Previous articleZukorlić: Nordijsko iskustvo u regionalnoj saradnji nam je jako dragocjeno
Next articleOdbojkaši Novog Pazara osvojili kup Srbije