Fehratović i Đerlek primili američkog diplomatu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka dr. Jahja Fehratović i portparol Edin Đerlek dana 28. 09. 2017. godine primili su novog političkog savjetnika u Ambasadi SAD u Beogradu Davida Gehrenbecka.

Savjetnik se interesirao za trenutnu situaciju u Novom Pazaru i Sandžaku kao i za program i aktivnosti BDZ Sandžaka.

Narodni poslanik Jahja Fehratović je ovom prilikom izvjestio gospodina Gehrenbecka o cjelokupnoj situaciji u sandžačkim gradovima i izazovima sa kojima se suočavaju Bošnjaci kako na kolektivnom tako i na individualnom nivou, te da BDZ Sandžaka kroz svoj progam i svoje djelovanje na lokalnom i republičkom nivou radi sve kako bi riješila nagomilane probleme sa kojima se građani Sandžaka suočavaju. Razgovaralo se i o politici pomirenja i dijalogu naroda na Balkanu kao jedinome putu koji vodi stabilnosti i ekonomskome prosporitetu cijeloga regiona.

Na sastanku je bilo govora i o novom Zakonu o visokom obrazovanju kao i problemu akreditacije Internacionalnog univerziteta.

Fehratović je sa gospodinom Gehrenbeckom podijelio utiske o svojoj skoroj posjeti USNATO misiji u Briselu ukazujući na programsko načelo BDZ-a da su evroatlanske integracije osnov stabilnosti na Balkanu, odnosno zalaganje BDZ-a za ulazak Republike Srbije u NATO alijansu.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img