Home Rubrike Vijesti Opština Prijepolje finansirala nabavku 247 kvalitetnih priplodnih grla

Opština Prijepolje finansirala nabavku 247 kvalitetnih priplodnih grla

334

Opština Prijepolje budžetom za 2017. godinu opredijelila je 6 miliona dinara za dodjelu subvencija za nabavku kvalitetnih priplodnih grla. Na javni poziv javilo se 23 poljoprivrednih proizvodaca, a dodijeljeno je 247 grla. Ono što ovu akciju cini nesvakidašnjom za sandžacke prilike je cinjenica da niko od prijavljenih nije bio ispod crte, da su svi dobili sredstva, bez upita koje su vjere ili partijske opredijeljenosti. Uprkos velikoj hladnoci i obilnoj kiši koja nije prestajala cijeli dan, predstavnici lokalne samouprave Samir Tandir, Milan Gacevic i Nebojša Žunic izašli su na teren, posjetili domacinstva poljoprivrednih proizvodaca i uzgajivaca stoke kako bi se uvjerili da je sve u najboljem redu i da su svi zadovoljni. Jedan od ocitih primjera da ova vlast ne poznaje politicke razlike jeste i predsjednik mjesnog odbora SRS-a Bajo Tomaševic koji istice da, iako je nejgova stranka bila na vlasti prethodne 4 godine, nikada nije dobio niti jednu subvenciju.

Osim poljoprivrede, mora se razviti i strategija stocarstva, isticu predstavnici lokalne samouprave koji su posjetili domacinstva. Slika jedne prave vlasti je, kako navode, sposobnost da se prepoznaju i riješe glavni problemi gradana.

Predsjednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindovic istice da se do sad dosta sredstava ulagalo u poljoprivredu, ali da je stocarstvo bilo zapostavljeno. On dodaje da je slika sa terena odlicna, te da se nada da ce u narednom periodu biti još više sredstava za ovu namjenu.

Previous articleCHR Hajrat – Useljene dvije sestre iz Duge Poljane
Next articleU OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Pazaru obilježen Evropski Dan jezika