Home Rubrike Vijesti Završeno asfaltiranje u naselju Ratajska

Završeno asfaltiranje u naselju Ratajska

314

Prije samo par dana predstavnici lokalne vlasti u Prijepolju koju čine SNS i BDZ Sandžaka sa svojim koalicionim partnerima obišli su naselje Ratajska. Već smo govorili o tome da je ovo jedno od najvećih naselja u Prijepolju, a da je sve ove godine, kako ističu iz vlasti, nebrigom prethodnog režima okupljenog oko SDP-a, bilo zapostavljeno. Kako je obećano prije par dana, tako je i urađeno.

Mještani naselja Ratajska dobili su konačno, nakon toliko godina asfaltiran put I prilaz svojim kućama, a sada se vrši I uljepšavanje trotoara I staze za pješake. Jedan od glavnih problema je riješen, navodi mještanin ovog naselja Hajro Hasanagić, koji navodi da je razlika nevjerovatna razlika između prethodne I sadašnje vlasti u Prijepolju. Prethodnici okupljeni oko SDP-a su, kako navodi, pred izbore radili na brzinu I nekvalitetno, samo radi glasova.

Asfaltira se I asfaltiraće se, navode iz vlasti, sve dok svako selo I zaseok ne budu imali normalan prilaz do svojih kuća. Samo uvođenjem nove političke kulture, ističu predstavnici lokalne samouprave, gdje se radi bez vjerske ili političke razlike – jednako za sve, može se očekivati sveopći boljitak života u Prijepolju.

SANA- H.Š.

Previous articleVlast u Prijepolju brine o prirodnom blagu tog kraja – Asfaltira se put za Sopotnicu
Next articleObilježena nova hidzretska 1439. godina u Sjenici