Home Vijesti Vlast u Prijepolju brine o prirodnom blagu tog kraja – Asfaltira se...

Vlast u Prijepolju brine o prirodnom blagu tog kraja – Asfaltira se put za Sopotnicu

224
0

Vlast u Prijepolju čiju okosnicu čine SNS I BDZ Sandžaka nastavlja sa infrastrukturnim radovima. Asfaltira se put za Sopotnicu koja važi za jedno od najvećih prirodnih bogatstava Sandžaka. Slapovi u Sopotnici poznati su još I pod nazivom Srbijanske Plitvice, zbog raskošnih vodopada koji su oduvijek privlačili turiste.

Međutim, nebrigom, kako ističu, predstavnika bivše vlasti okupljene oko SDP-a put za Sopotnicu bio je u katastrofalnom stanju. Kako je jedno od glavnih načela trenutne vlasti okupljene oko SNS-a I BDZ Sandžaka da se pospiješi razvoj turizma, otpočelo je asfaltiranje puta ka ovim prirodnim ljepotama. Ovdje postoji I planinarski dom, a ljudi se pretežno bave proizvodnjom zdrave hrane. Ovo je još jedan od dokaza da trenutna vlast ozbiljno shvata sve probleme u Prijepolju, kao I da će na svim frontovima raditi da pospiješi razvoj turizma, koji je bio zaboravljen prethodnih 10 godina.

Izvođač radova je firma uglednog privrednika iz Prijepolja Bahrija Beganovića – Lutke, koji navodi da će asfalt biti odrađen po najsavremenijim standardima, jer ovo turističko dobro zaslužuje najbolje.

Da je Prijepolje najveće gradilište u Zapadnoj Srbiji trenutna vlast dokazuje iz dana u dan. Neće se stati, ističu, sve dok svako naselje ne bude imalo asfaltiran put vrijedan 21. vijeka. Nepravda se mora ispraviti, glavna je poruka koju šalje trenutna vlast u Prijepolju.

 

SANA – H.Š.