Svečano otvoren Hidžretski turnir

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U organizaciji Mežlisa IZ- NP, a u povodu nove hidžretske godine danas je u Balonu ND u Novom Pazaru otpočeo prvi hidžretski turnir u malom fudbalu. 

Nakon učenje Kur'ana od strane Kemal ef. Jusufovića čast da se obrati takmičarima i da im poželi dobrodoplicu pripala je domaćinu ovog turnira glavnom imamu Medžlisa NP Asmir ef. Crnovršaninu koji je iskazao radost i sreću što na ovaj način u slozi, snazi, mladosti i jedinstvu ulazimo u 1439.h.g.

Nakon toga se Predskednik Mwsihata IZ muftija Dr Mevlud ef  Dudić obratio takmičarimo i u duhu kuranske poruke ,,I neka se takmiče oni koji imaju smisla za takmičenje” izrazio zadovoljstvo ovog novog hidžretskog projekta  Medžlisa NP koji se nada da če narernih godina zaživjeti i u ostalim Medžlisima na području Islamske zajednice u Srbiji i tom prilikom proglasio prvi hidžretski turnir otvorenim.

Učešće će na prvom hidžretskom turniru će uzeti 20 džemata (ekipa) iz NP gdje će se tokom današnjeg igrati razigravanje po grupama  da bi se sutra insallah odrzao zavrsni,  finalni dio takmičenja.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img