Home Vijesti Koalicija SDP-SDA ne poštuje odluku Ministarstva prosvjete i diskriminiše vjeroučitelje Islamske zajednice

Koalicija SDP-SDA ne poštuje odluku Ministarstva prosvjete i diskriminiše vjeroučitelje Islamske zajednice

205
0

Svi vjeroučitelji IZ u Srbiji vraćeni su na spisak Ministarstva prosvjete to predstavlja pobjedu države, i to pravne države u kojoj su svi građani jedanki uključujući i Bošnjake, pobjedu Islamske zajednice a sve kao rezultat borbe narodnog poslanika Muamera Zukorlića za prava vjeroučitelja jedine legitimne i legalne Islamske zajednice u Srbiji. Naravno, sad slijedi implementacija na terenu i mogući problemi, koliko lokalna samouprava i direktori škola poštuju dokument s potpisom ministra obrazovanja.

Lokalne samouprave utjecajnije, kaže dr. Plojović, i od odluka ministra obrazovanja, pa čak i Vlade  jer su nažalost toliko moćni da mogu narediti direktorima škola kako vjeronauku mogu izvoditi samo podobni vjeroučitelji. Nakon liste o stotinu vjeroučitelja Mešihata islamske zajednice u Srbiji koji su trebali ponovo u školski sistem, rezultati, nažalost, poražavajući.

Doći će, kaže, vrijeme kad bahatost i samovolju neće moći provoditi i da će odgovarati za nedjela. Država da bi pokazala da je pravna  i narod da bi pokazao ozbiljnost takve mora sankcionirati prvenstveno uklanjanjem s pozicija na kojima se nalaze.