Home Vijesti KRIZA VLASTI U ROŽAJAMA – Ujedinjuje li se opozicija u južnom Sandžaku?

KRIZA VLASTI U ROŽAJAMA – Ujedinjuje li se opozicija u južnom Sandžaku?

296
0

U posljednjem vladajućem sazivu u Rožajama vlast obnaša Bošnjačka stranka. Prema riječima predstavnika opozicije koju čine BDZ u Crnoj Gori, Socijaldemokrate, SDP i DPS nedopustivo je da se vladajuća stranka u Rožajama bahati na vlasti, a grad tjera u još veću dubiozu od stanja u kojem se nalazi.

Nezvanični podaci kažu da je BS zadužila opštinu Rožaje za preko 10 miliona eura za vrijeme dosadašnje svoje vlasti, te da se u zadnjih godinu dana iselilo negdje oko 4000 stanovnika, jer se u grad ne ulaže i posla nema. Zbog sve lošijeg stanja opozicija se odlučila da bojkotuje rad skupštine u Rožajama tako da na današnjoj sjednici nije ispunjen kvorum za rad, pa je ona odložena.

Od 34 odbornika prisutno je bilo samo 14, što nije ispunilo uvjete za rad. Opozicija složna u jednome, mora se stati na kraj nesavjesnoj vlasti i iznaći riješenje kako da se sačuva mladost od odlaska. Predsjednik OO SDP u Rožajama Faruk Agović navodi da su se opozicione partije u lokalnom parlamentu, iako imaju različite programe, dogovorile da se mora zaustaviti dalji sunovrat Rožaja.

Predsjednik OO Socijaldemokrata u Rožajama Esad Plunac ističe da Bošnjačka stranka nema više legitimitet, te navodi razloge zbog čega je došlo do toga.

Bošnjačka stranka je, navodi predsjednik OO DPS u Rožajama Ruždija Kalač, mislila da ad-hok većinom može da donosi odluke kako ona hoće, ne želeći koalicionu saradnju ni sa kim, a sada nema većinu i neće moći da usvoji završni račun za 2016. godinu.

Rezultati vlasti Bošnjačke stranke u svim parametrima su poražavajući i donose mnoge negativne trendove, navodi predsjednik BDZ u Crnoj Gori Hazbija Kalač.

Da li ovo znači kraj legitimne vlasti Bošnjačke stranke, ostaje da se vidi. Kompletne razgovore sa predstavnicima opozicionih stranaka u Rožajama možete pogledati u večerašnjem izdanju emisije Tema Dana na STV.

SANA – H.Š.