Home Rubrike Vijesti Državni sekretar Redžepović podijelio polaznicima Škole Kur’ana poklone povodom nove hidžretske godine

Državni sekretar Redžepović podijelio polaznicima Škole Kur’ana poklone povodom nove hidžretske godine

294

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja gospodin Zaim Redžepović u zvaničnoj posjeti Školi Kur’ana u Tutinu. Kako kaže danas je u posjeti onima koji su najbolji a najbolji su oni koji uče Kur’an.

“Tu smo da sa imamima i profesorima vidim šta možemo da uradimo i posebno da iskažem poštovanje djeci i roditeljima koji su svjesni šta znači to da djeca provode vrijeme ovdje. Siguran sam da među ovom djecom već ima onih koji će voditi važne pozicije u gradu i državi”.

Redžepović je podijelio prigodne poklone djeci povodom nove hidžretske godine i čestitao, najprije, vrhovnom poglavaru Islamske zajednice u Srbiji muftiji dr. Mevlud ef. Dudiću a i svim vjernicima u Sandžaku i dijaspori.

Sekretar Škole Kur’ana zahvalio se gospodinu Zaimu Redžepovićese na posjeti koja je prva zvanična posjeta od strane držvnih institucija i dodao da se nada nastavku saradnje.

SANA – E.Đ.

Previous articleZUKORLIĆ SA AMBASADOROM KUVAJTA – MUSLIMANI SANDŽAKA SU MOST POVEZIVANJA MUSLIMANSKIH ZEMALJA SA EVROPOM
Next articleHidžretska poruka muftije Dudića: Emanet islama dostojanstveno predajmo nasljednicima