Home Rubrike Vijesti Dazdarević: „Bio sam u okruženju manipulatora, promicatelja neistina i prevara“

Dazdarević: „Bio sam u okruženju manipulatora, promicatelja neistina i prevara“

2478
0

Pokajanje Dazdarevića – bivšeg člana kabineta i bliskog saradnika pararejsa Nasufovića

Danas, 17.09.2017. godine u našu redakciju pristiglo je saopštenje – bivšeg člana kabineta i bliskog saradnika pararejsa Seada Nasufovića i Muhameda Jusufspahića, Adisa Dazdarevića, u kojem obavještava javnost da je istupio iz paravjerske tvorevine, kaje se za svoje dosadašnje djelovanje unutar nje, te traži halaluk od legalne i legitimne Islamske zajednice u Srbiji, muftija Zukorlića i Dudića, sa željom da u narednom periodu bude njen član.

 

Kompletno saopćenje objavljujemo u nastavku:

Adis Dazdarević

Obavještavam javnost da sam donio odluku o istupanju iz paravjerske tvorevine, takozvanog Rijaseta Islamske zajednice Srbije, i vraćanju Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji kao jedinoj legalnoj i legitimnoj Islamskoj zajednici muslimana u Sandžaku i Srbiji.

Mladalačko neiskustvo i želja da učinim nešto korisno za svoj narod doveli su me u okruženje manipulatora, promicatelja neistina i prevara, i time, umjesto da doprinosim islamu i muslimanima, nesvjesno sam regrutovan da radim na njihovom slabljenju, nanoseći nepravdu sebi i svom narodu, čime sam se ogriješio prema Bogu, Islamskoj zajednici, njenim predvodnicima i svim vjernicima.

Ovom odlukom želim iskazati spremnost da učinim sve što je potrebno kako bi moje pokajanje bilo primljeno kod Stvoritelja i kako bih zatražio i dobio halaluk od svih koje sam svjesno ili nesvjesno povrijedio, a naročito od prethodnog čelnika Islamske zajednice narodnog poslanika muftije Muamera Zukorlića i sadašnjeg predsjednika Mešihata prof. dr. muftije Mevluda Dudića.

Iskustvo mog ranijeg djeovanja poučilo me je da je izdaja najgori čin i put propasti, zato želim da svi oni koji su u sličnoj situaciji izvuku pouku iz mog postupka i vrate se jedinstvenoj Islamskoj zajednici kao lađi spasa za sve muslimane u Sandžaku i Srbiji.

Ovim činom pokajanja ne očekujem nikakvu korist niti bilo kakvu ovosvjetsku dobit jer sam se uvjerio da su čast i dostojanstvo najvrjedniji Božji dar na dunjaluku.

 

U Novom Pazaru,    17. 9. 2017. godine

 

bivši član kabineta i bliski saradnik

pararejsa Seada Nasufovića i Muhameda Jusufspahića

Adis Dazdarević

 

Previous articleSlučaj napada na snimatelja Sandžak TV – Tužiteljstvo stalo na stranu nasilnika
Next articleAsfaltiran put u Ratajskoj u Prijepolju