Home Vijesti Muratović: Grad sredstva odobrio organizacijama koje su rušitelji jedinstva Islamske zajednice

Muratović: Grad sredstva odobrio organizacijama koje su rušitelji jedinstva Islamske zajednice

258
0

Iz budžeta grada Novog Pazara u ovoj godinidodijeljeno je tri miliona dinara za sufinansiranje projekata od javnog interesa koje realiziraju ovdašnje nevladine organizacije, usvojeno je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Grad će sufinansirati projekte 18 nevladinih organizacija, od 30 pristiglih zahtjeva, a najviše novca, po 290 hiljada dinara, dobiće Otvorena ruka i Udruženje psihologa, navodi se u Zaključku. Izviđački odred Sandžak dobiće 240 hiljada dinara, Put sredine 200 hiljada, a Svetionik, Udruženje za pomoć osobama sa autizmom i književni časopis Sent po 180 hiljada dinara.

Ovo nije ništa novo, ističe zamjenik šefa odborničke grupe BDZ Sandžaka u Novom Pazaru, prof. dr. Admir Muratović, dodajući da vlast u Novom Pazaru kroz ovakve projekte pomaže one organizacije od kojih ima koristi I koji podržavaju isključivo politiku vladajuće stranke.

Muratović osuđuje činjenicu da su sredstva građana iz budžeta grada dodijeljenja organizacijama Svetionik i Put sredine, za koje ističe da su direktni rušitelji Islamske zajednice, te da su promoter Ljajićeve i Ugljaninove politike. Posebno je nedopustivo, dodaje, jer 90% građana muslimanske vjeroispovjesti podržava rad I članovi su IZ-e u Srbiji.

Muratović je na kraju istakao da je siguran da će narod prepoznati cilj ovih projekata, te da će oni kao i svi ostali koji su imali za cilj narušiti jedinstvo IZ-e i njenu autentičnost biti osuđeni na propast.

SANA – H. Š.