BROJNI IZAZOVI U NASTAVI NA BOSANSKOM JEZIK U SANDŽAKU

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dok potpredsjednik Bošnjčkog nacionalnog vijeća obilazi srednje škole želeći čestitati direktorima što su, kako kaže, nakon četiri godine u novembru napravili uz plan upisa i model nastave na bosanskom jeziku, na terenu nezadovoljstvo. U Osnovnoj školi  Bratstvo 90 učenika  od prvog do petog razreda pohađa nastavu na bosanskom, Bore se, ističu, zajednički i roditelji i nastavnici i djeca.

Međutim, za potrpedsjednika BNV  sve je to izazov. Izazov koji, prema mišljenju drugog čovjeka jedne od institucija koja bi najžešće trebalo da štiti interese Bošnjaka, uznemirava red stvari. Ipak, ovoj djeci, čini se ništa nije teško valjda naviknuti na konstantno čudne izazove koje im priređuju odrasli.

Istovremeno, Esad Džudžo hvali se statistikom i povećanjem broja djece na nastavi na bosanskom mada ne brine baš zbog odustajanja u školi Vuk Karadžić najjačoj sve dosad po broju odjeljenja.

Problem ili ne, mnogo toga zadaje muke roditeljima iako je ipak želja da im djeca pohađaju nastavu na maternjem jača od izazova.

Ipak, potpredsjednik poručuje- Pobjeda je tu. Prvi put u historiji, najavljuje, Bošnjaci u Sandžaku imat će međudržavni sporazum u oblasti obrazovanja s Bosnom i Hercegovinom. Do tog, kako ga naziva, šlaga na tortu, neka nam je svima sa srećom!

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img