Home Vijesti Održana sjednica SO Sjenica

Održana sjednica SO Sjenica

449
0

Četvrta redovna sjednica Skupštine opštine Sjenica je počela. Gospodin Fadil Nikšić ispred BDZ Sandžaka istakao je da se i dalje čini permanentno kršenje pravila Skupštine, jer se materijal dobija nekoliko sati uoči skupštinskog zasjedanja. “Koliko god da je hitna sjednica, nepojmljivo je takvo ponašanje. Vi se predsjedniče Skupštine niste ni potrudili da bar pozovete šefove odborničkih grupa”, ističe Nikšić.

Kao dopunske tačke dnevnog reda, Fadil Nikšić je predložio da se pod hitno prirodni resursi vrate na upravljanje Sjenici, jer ističe da brojni proizvođači iz okolnih gradova dolaze i sjeku šume.
Druga tačka predložena je da Skupština donese odluku da se u zimskom periodu takse smanje za 50% zbog težih uvjeta za život.

Niti jedna predložena dopunska tačka opozicije nije uvrštena u dnevni red.

Novim rebalansom budžeta sve bitne stavke u opštini Sjenica smanjene su za nekoliko miliona, samo su dotacije opštinskoj upravi povećane. “Za Sedu može da se izdvoji ‎3 700 000, a Islamskoj Zajednici odbijeno je da se izdvoji ‎1 000 000 dinara”, ističe Nikšić.

Ispred SNS-a koji također djeluje u opozociji u Sjenici šef odborničke grupe je zatražio više javnosti u radu opštine, kako bi svi bili upoznati ko ulaže u Sjenicu, koliko i od koga dolazi novca, a ne da se to krije, kako je istakao, “kao zmija noge”.

“Vaša koalicija je dozvolila da kompletan trotoar bude zauzet klupama, pa se ne može normalno funkcionirati”, navodi Fadil Nikšić ispred BDZ Sandžaka.

Još jedna od glavnih zamjerki opozicije koju čini BDZ Sandžaka zajedno sa SNS-om jeste to što se niko od članova OV-a, na čiju je inicijativu i zakazana sjednica, nije pojavio da odbornicima objasni zašto je sjednica sazvana po hitnom postupku, kao ni druge detalje oko kupovine parcele za izgradnju romskog naselja.

SANA-H.Š.