Fakultet za islamske studije: Uklanjamo ruglo, dosadašnji korisnici će dobiti nove prostorije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru je prva visoko-obrazovna institucija u Sandžaku čiji je zadatak da školuje kadrove koji će poučavati vjeri i moralu mlade i buduće generacije, i kao takva uživa veliko povjerenje muslimana ovih prostora. Od samog početka svoga rada, a posebno od 2006. godine kada se vraća u prostorije vakufske zgrade Islamskih ustanova, suočava se sa permanentnim pokušajima brutalnih nasrtaja od strane politika koje su upravljale Novi Pazarom.

Podsjećamo javnost da je, iako predmetom povraćaja Islamskoj zajednici, ova zgrada prodata od strane Ugljaninove vlasti lokalnim tajkunima, da bi je zatim 6. oktobra 2006. godine, nakon predizbornog skupa njihove partije, na najprimitivniji način demolirali aktivisti SDA Sandžaka.

Nakon dolaska na vlast SDP-a Rasima Ljajića nastavlja se sa istom politikom, što je kulminiralo prošlogišnjim pokušajem rušenja zgrade Fakulteta,  kada je za tu svrhu rukovodstvo grada Novog Pazara, u nekoliko navrata, tražilo i angažiranje žandarmerije radi asistencije.

Zahvaljujući istini, pravdi i pravu koje jeste na strani naše ustanove i naših studenata, ali i pokazanoj svijesti i odgovornosti najviših predstavnika institucija u ovoj zemlji taj scenarij, već viđen na Hadžetu 4. septembra 2010. godine,  je izbjegnut.

Jučer, 06.09.2017. godine, nakon nekoliko mjeseci intenzivnih razgovora i dogovora sa skoro svim korisnicima vakufskog zemljišta oko zgrade Islamskih ustanova, otpočelo je uređenje prostora koje je predstvljalo estetsko ruglo u centru grada i svojevrsnu ekološku katastrofu,  opasnu po zdravlje korisnika i prolaznika.

Nakon uređenja poslovni prostori će biti dostupni potencijalnim zakupcima gdje će dosadašnji korisnici, koji su se korektno ponašali, imati prioritet.

Onima kojima smeta istina, znanje, svjetlo, koji su punih 27 godina protagonisti bezakonja, kockarnica, birtija, droge, neznanja, mraka, koje je ujedinila mržnja prema Islamskoj zajednici, krenuli su iznova u širenje neistine i dezinformacija koristeći se pritiskom na svoje upošljenike, potpisujući lažne izjave ljudi sa kojima je menadžment Fakulteta napravio korektan dogovor, i koji su i sami tokom jučerašnjeg dana učestvovali u uklanjanju  kioska i kontejnera, i odvoženju istih na lokacije koje su sami odredili, a uz finansijsku potporu naše institucije.

Obavještavamo javnost da je najnoviji napad na naš Fakultet ničim izazvan, posljedica patološke mržnje koju rukovodstvo koalicije SDP-SDA  ima prema Islamskoj zajednici, Fakultetu za islamske studije i svemu onome što stoji na putu širenju negativnosti i nanošenju štete našem narodu i našoj zajednici.

Bez obzira na sve mi ćemo i dalje nepokolebljivo nastaviti borbu na putu istine, uvjereni da će javnost, kao i do sada, blagovremeno prepoznati svu nemoralnost postupaka onih kojima ništa nije sveto.

Informativna služba

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img