Home Rubrike Vijesti Delagacija Islamske zajednice Kosova obišla Fakultet za islamske studije

Delagacija Islamske zajednice Kosova obišla Fakultet za islamske studije

388

Delagacija Islamske zajednice Kosova, medžlisa IZ-e Gnjilane koju su činili: Naim Aliu, predsjednik medžlisa, Iljaz Mustafa, glavni imam IZ, i Agim Hzseni, sekretar Islamske zajednice Gnjilana, kao i predsjednik NVO „Kosovo za Sandžak“, Ismet Azizi, tokom svog boravka u Novom Pazaru povodom Pohoda na Hadžet, a nakon prijema kod predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji, muftije prof.dr. Mevlud ef. Dudića obišli su i Fakultet za islamske studije gdje ih je primio prodekan prof.dr. Admir Muratović.

Nakon srdačnog razgovora domaćini su goste upoznali sa radom ove visokoškolske ustanove, kao i sa prostornim kapacitetima, posebno u svjetlu posljednih proširenja na zgradi Islamskih ustanova. Gosti su bili jako zadovoljni sa onim što su vidjeli i čestitali domaćinima na postignutima rezultatima.

Kako to i priliči ustanovi koju su posjetili, gosti i domaćini su razmjenili i prigodne poklone. Delegacija IZ-e Gnjilane je domaćinima poklonila dvije knjige: Monografija „imami u Gnjilanu od 1912 – 2015. Godine“, kao i knjigu „Mulla Idris Gjilani“ autora dr. Muhamet Pirruku-a“.

U ime Fakulteta gostima je knjigu „Drevna Bosna“, autora muftije Muamera Zukorlića, poklonio muftija Dudić, a predsjedniku NVO „Kosovo za Sandžak“, Ismetu Aziziju, predsjednik BKZ-a, dr Muratović.

  

Previous articleEKO TASKA NOVI NAMET GRAĐANIMA
Next articleFakultet za islamske studije: Uklanjamo ruglo, dosadašnji korisnici će dobiti nove prostorije