Home Rubrike Vijesti Od danas kanal Sandžak TV na novoj frekfenciji

Od danas kanal Sandžak TV na novoj frekfenciji

507

Javno preduzeće „Emisiona tehnika i veze“ će izvrši tehničke izmjene na DTT platformi kojim će signal Sandžak biti premješten i emitovaće se na kanalu 24. U početku će sadržaj biti emitovan paralalelno na oba kanala, 24 i na kanalu 32 na kojim se trenutno emitujemo. Takav paralelni rad će trajati do 30. avgusta kada će se emitovanje na kanalu 32 potpuno obustaviti a naš program će nastaviti da se emituje na kanalu 24.

Kako bi nastavili da gledate program Sandžak TV neophodno da od četvrtka izvrše ponovnu pretragu i memorisanje kanala na svojim digitalnim  prijemnicima.

Postoji višestruka korist od ove izmjene prvenstveno u povećanju procenta pokrivanja stanovništva signalom naše televizije sa 90,82 na 95,56%.

Ovo izmjenom se omogućuje praćenje našeg programa i u seoskim sredinama, gdje su se do sad pratili samo programi Javnih servisa i komercijalnih televizija sa nacionalnim pokrivanjem. Stanovnici ovih oblasti će, na obostrano zadovoljstvo, moći da prate informacije važne za lokalnu i regionalnu sredinu kojoj pripadaju, čime ćemo ispuniti brojne zahtjeve lokalnih samouprava, pružaoca medijskih usluga i gledalaca, koji su ukazivali na ovu činjenicu.

U slučaju potrebe za bilo kakvim dodatnim informacijama ili ako imate problema prijemom i pretragom kanala na raspolaganju vam je Pozivni centar koji je dežuran 24 sata, 7 dana u nedjelji, koji možete kontaktirati na broj telefona ‎011 2544-358.

SANA

Previous articleHusein o strijeljanju na Hadžetu: Mog oca su ubili zato što je bio bogat i što je bio brat Hasana Zvizdića
Next articlePOVJERENIK NALOŽIO GRADSKOM VIJEĆU DA DOSTAVI INFORMACIJE SANDŽAK TV