Sjenica ne da graničnu policiju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Skupština opštine Sjenica tražiće od nadležnih državnih ograna da ne menjaju sistem uređenja stanica granične policije, zaključeno je na današnjoj sjednici. Zaključak je donijet na osnovu informacija da se planira ukidanje nadležnosti granične policije u Sjenici, koje će biti dodeljeno upravama u Tutinu i Prijepolju.

Prema riječima šefa Odborničke grupe BDZ Sandžaka u Sjenici Skupstina bila konstruktivna. Mnogo prijedloga za dopunu dnevnog reda od strane odbornika BDZ-a među usvojenima prijedlog da donese odluka da granicu s Crnom Gorom na sjeničkoj teritorijicu čuvaju i kontroliraju isključivo sjenički graničari.

Također na prijedlog BDZ-a biće formirano tijelo koje će se baviti izradom strategije ostankom i opstankom stanovništva na sjeničkom području koje je ugroženo velikim iseljavanjem mladih iz ove opštine. Isti tim će napraviti i izraditi strategiju za povratak specijalnog Rezervata prirode Sjenicko jezero kojim trenutno upravlja Opština Nova Varoš mada je vise od 80 posto na teritoriji Opštine Sjenica.

Na sjednici su smijenjeni pojedini članovi školskih odbora i imenovani novi, razmatrana su pitanja koja se tiču rada loklane samouprave, a donijeta je i odluka o dodjeli odgovarajućih priznanja zaslužnim građanima povodom Dana opštine.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img