Home Vijesti FIS angažovao stručnjake za podizanje kvaliteta i standarda u obrazovanju

FIS angažovao stručnjake za podizanje kvaliteta i standarda u obrazovanju

245
0

Stručnjaci iz oblasti obrazovanja i rada na polju društvenih oblasti,  posebno u oblasti podizanja standarda u radu institucija: dr Muhammed Talib Kenderi, dr Isa Kenderi i dr Merjem Abdullah  borave ovih dana u posjetu Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru kao i ostalim institucijama koje djeluju u okviru Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Njihov angažiranje od strane naših institucija je rezultat dogovora sa njima koji je napravio dekan FIS-a, prof.dr. Enver Gicić tokom boravka u Kuvajtu a sve sa ciljem podizanja nivoa kvaliteta obrazovanja ali i rada na polju oblasti koje jesu u opusu posla i djelokruga rada Mešihata.

Još od početka radova na proširenju prostornog kapaciteta, odgovorni u Mešihatu i na Fakultetu vršili su pripreme na polju podizanja kvaliteta rada na polju naučno-obrazovnog rada i strateškog pozicioniranja zbog činjenice da Fakultet postaje sve prepoznatljiviji i izvan našeg regiona.

Mendažment Fakulteta će i u daljem periodu nastaviti da djeluje u pravcu obezbjedjivanja svih neophodnih preduvjeta u cilju dostizanja cilja zbog kojeg je i osnovan, da bude centrom islamskog visoko-školskog obrazovanja u Evropi.