Home Vijesti Vlast u Prijepolju ispunjava obećanje – Prijepolje najveće gradilište u Sandžaku

Vlast u Prijepolju ispunjava obećanje – Prijepolje najveće gradilište u Sandžaku

226
0

Dok predstavnici vlasti u Novom Pazaru ljetuju na crnogorskom i turskom primorju, njihove kolege iz vlasti u Prijepolju danonoćno rade. Jučer smo boravili na terenu sa predstavnicima vlasti u Prijepolju čiju okosnicu čine SNS i BDZ Sandžaka, gdje su u toku veliki infrastrukturni radovi. Iako je temperatura bila blizu 40 stepeni, to nije omelo predstavnike opštinske vlasti u Prijepolju da izađu na teren, te da se lično uvjere o kvalitetu izvođenih radova. Šef odborničkog kluba BDZ Sandžaka u Prijepolju Samir Tandir ističe da će Prijepolje, kako je i obećano, biti najveće gradilište u Sandžaku u ovoj sezoni, a možda i u cijelog državi.

Član opštinskog vijeća u Prijepolju Milan Gačević navodi da niko nije upitan niti za ime, niti za stranačku pripadnost. Cilj ove vlasti jeste, dodaje, da se svim građanima obezbijede normalni uvjeti za život, bez ikakve razlike.

Izvođač radova je firma uglednog biznismena iz Prijepolja, Bahrije Beganovića Lutke, koji navodi da ga raduje činjenica da je povjerenje dato domaćoj firmi, koja zapošljava domaće radnike, a koja je čak za 30% jeftinija od drugih, što je dodatna ušteda za budžet Prijepolja.

Dokaz da se radi po prioritetima, a ne po partijskoj osnovi i pripadnosti je sam gospodin Adis Rovčanin, kojem, iako je bio aktivista tada vladajuće stranke SDP, za 12 godina nije urađen put. Od svega je samo, kako navodi, imao lažna obećanja.

Mještanin Velike Župe Zećir Tahirović navodi da je nakon 20 godina dočekao put. On se ovim putem zahvalio stranci BDZ Sandžaka, ističući da ono što su obećali u predizbornoj kampanji, sada su ispunili.

Opširnije o radovima u Velikoj Župi pogledajte u izdanju emisije TEMA DANA na STV, odmah nakon dnevnika.

SANA – H.Š.