Home Rubrike Vijesti Bivši šahovski prvak Sandžaka u potrazi za pravdom

Bivši šahovski prvak Sandžaka u potrazi za pravdom

350

Novopazarac Ismet Kruševljanin u devetoj deceniji života u potrazi za pravdom. Početkjom januara dobio poziv i oadzvao se kod sudije Osnovnog suda ne znajući da je neko podnio prijedlog za pokretanje ostavinskog postupka. Nakon smrti majke ostala porodična kuća, osmoro djece nasljednika, mada su umeđuvremenu dva brata preminula. Sudija Marko Srećković, kako kaže, ima prijedlog za Ismeta- da kuću podijeli na osam, a dio koji je trebao pripasti preminulom bratu jakupu rasparča na sedam dijelova.

Nit je, kaže, ikad dobio primjerak izjave kao ni neki od papira koje je potpisao. Podnoseći pritužbu osnovnom sudu dobija odgovor da nije osnovana.

Iz Ministarstva pravde 10. Jula odgovor da je Članom 55. Zakona o uređenju sudova urađen postupakpo pritužbi iz neposredne nadležnostipredsjednika suda koji je dužan razmotriti pritužbu i o osnovanosti i preduzetim mjerama obavijestiti podnosioca pritužbe u roku od 15 dana. Izet Kruševljanin idalje tvrdi da je u pitanju prevara u koju je uključen najuži član njegove porodice podmitivši od samog početka sudiju Srećkovića.

Sad pita gdje je glavni sudija Zalatko Đorđević, zašto je, tvrdi, ušutkano Tužilaštvo i Viši sud. Kruševljanin borbu nastavlja sam, bez advokata jer nema novaca. Od pola penzije izdržava sina i traži samo ono što mu pripada.

Previous article​Seminar u Tutinu 
Next articlePREDSTAVNICI ZSD U POSJETI USTANOVAMA