PREDSTAVNICI ZSD U POSJETI USTANOVAMA

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Delegacija Zajednice Sandžačke Dijaspore – ZSD posjetila je Mešihat IZ-e u Srbiji, kao I ključne ustanove koje djeluju u okviru ove institucije.

Članove ove delegacije na početku obilaska primio je direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović, gdje je goste detaljnije upoznao sa radom I djelovanjem ove humanitarne organizacije, te o projektima pomoći koji su u toku. Delegacija ZSD-a pomagala je rad Hajrata, ističući da će se ta praksa nastaviti I u budućnosti.

Nakon toga posjetili su Medresu Gazi Isa beg u Novom Pazaru, gdje su upoznati sa historijatom, uspijesima I radom najelitnije škole na našim prostorima.

Uslijedila je I posjeta Fakultetu za islamske studije, gdje su delegaciju dočekali I ugostili dekan FIS-a prof. dr. Enver ef. Gicić, kao I prodekan za nastavu prof. dr. Admir Muratović. Gosti su, oduševljeni novim zdanjem ove visokoobrazovne ustanove izrazili želju za daljom podrškom u svakom pogledu.

U prostorijama Škole Kur’ana Časnog, goste je dočekao direktor hfz. Irfan ef. Malić, gdje im je ukratko  predstavio rad Škole i upoznao ih sa osnovnim potrebama ove ustanove. Tom prilikom gosti su, na čelu sa Besimom Fehratovićem uručili direktoru Škole Kur’ana jedan dio novčane pomoći za projekat zamjene dotrajale stolarije.

Delegacija ZSD-a je posjetila I centralu BDZ Sandžaka, gdje ih je dočekao predsjednik stranke I narodni poslanik u Parlamentu Srbije dr. Jahja Fehratović, te ih upoznao sa aktivnostima I onome za šta će se zalagati predstavnici ove stranke u Parlamentu Srbije.

Zajedno sa delegacijom ZSD-a u goste Sandžaku I MOK-u boravili su predstavnici bošnjačke omladine iz Kasela. Cilj njihove posjete bio je uvezivanje bošnjačke omladine iz dijaspore sa omladinom iz Sandžaka I Bosne, kao I rad na zajedničkim projektima o buđenju vjerske I nacionalne svijesti.

Na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru goste je dočekao rektor Univerziteta, prof. dr. Suad Bećirović, koji je tom prilikom bliže upoznao goste sa načinom rada I djelovanja jedne od najvećih visokoobrazovnih ustanova na našim prostorima. Oduševljeni onim što su vidjeli na Internacionalnom univerzitetu, gosti su bili zainteresirani o vidovima pomoći studentima ovog univerziteta.

Na samom kraju uslijedila je posjeta Sandžak televiziji, gdje je goste dočekao direktor Salahudin Fetić sa svojim upošljenicima, koji je prisutne upoznao sa radom televizije.

Nakon obilaska svih ustanova pod okriljem Mešihata IZ-e u Srbiji uslijedio je zajednički ručak.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img