Home Rubrike Vijesti Susret muftije Zukorlića sa katarskim ministrom El Muraikiyem

Susret muftije Zukorlića sa katarskim ministrom El Muraikiyem

330

U u okviru delegacije Narodne Skupštine Republike Srbije, predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, narodni poslanik muftija Muamer Zukorlić sastao se sa državnim ministrom za vanjske poslove države Katar Sultan bin Sa’d Al Muraikijem.

Tom prilikom razmijenjeni su stavovi o važnosti unapređenja odnosa između Srbije i Katara posebno na polju investicija, visokog obrazovanja i kulturne razmjene.

Nakon sto su gosti upoznali domaćine o pojedinostima vezanim za sankcije pod kojim se našao Katar od strane okolnih zemalja, muftija Zukorlić je istakao žaljenje zbog krize u Zaljevu izražavajući nadu i želju da se spor što prije riješi i to isključivo dijalogom, dodajući da će vodeći poslaničku grupu prijateljstva sa Katarom nastojati dati konstruktivan doprinos ovom i drugim važnim pitanjima.

Nakon iscrpnih i prijateljskih razgovora ministar El Muraiky je pozvao delegaciju Narodne Skupštine Republike Srbije da posjeti Katar što će u skorije vrijeme biti realizovano.

  

 

Previous articleFESTIVAL ŽENSKOG PRIJATELJSTVA U TUTINU
Next article​Seminar u Tutinu