Home Vijesti Vlast u Prijepolju posjetila MZ Kosatica

Vlast u Prijepolju posjetila MZ Kosatica

281
0

Mjesna zajednica Kosatica jedna od najvećih na teritoriji Srbije. Ubjedljivo najveća na teritoriji Općine Prijepolje. Vlas otklanja probleme s namjerom da olakša život mještanima. I svakako, omogući ostanak i povratak mladih.

Mjesna zajednica Kosatica podijeljena na Gornju i Donju. I u jednoj i u drugoj žive pripadnici i srpskog i bošnjačkog naroda. Za vlast u Prijepolju nije bitna nacionalna pripadnost, već, kako kažu, živ i zdrav čovjek. Nedavno proveli akciju nasipanja puteva. Sad u akciji, između ostalog i pomoći, čovjeku koji bi mogao ostati bez krova nad glavom. I prije podnosio zahtjeve, ali prethodnici ove vlasti samo ga zaobilazili.

S direktoricom Centra za socijalni rad Sabirom Hadžiavdić dogovoreno da se obiđe teren i stanovništvo, naprave prioriti a ovaj problem svakako će biti u vrhu.

U Kosatici inače mnogo starih osoba, onih koji žive od poljoprivrede i nemaju nikakvih drugih primanja. Ovaj traži konkretno djelovanje

A odavno, sve do ove vlasti Kosaticu niko nije posjetio osim kad je, kažu mještani, trebalo davati predizborna obećanja-

Svjesni da Općina ne spada u red bogatih samo traže koliko ima mogućnosti da se putna mreža osposobi. Katastrofa bi, poručuju, bila ako bi se ovako ušlo u zimu. U Kosatici oko 500 hiljada zasada maline a s rješavanjem ovog problema došlo bi i do povratka mladih i napretka što bi i Općinu ojačalo.

Red je, kažu, da i ljudi na selu počnu živjeti i konačno osjete kako nisu prepušteni sami sebi.

Vlast u Prijepolju poziva građane da se obrate i potraže pomoć. Upravo je komunikacija s njegovim žiteljima i dala više nego dobre rezultate.