CHR Hajrat – Stigli blokovi za kuću porodice Biševac iz Koznika

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Hajrat u još jednoj akciji. Uspješnoj već na samom početku. Stigli blokovi za porodicu koja je u Pazaru pokušala sama napraviti kuću. Kad nisu uspjeli pozvali Hajrat.

Ni četiri dana nisu prošla a akcija za šestočlanu porocu Biševac iz Koznika uveliko krenula. Kako i ne bi kad imaju naši ljudi srca, merhameta, dušu, vjeru, da odgovore na riječi četrnaestogodišnje djevojčice da je život muka živa.

Inače, Biševci žive šest kilometara  od Bijelih voda na dvije hiljade metara nadmorske visine. Šest članova u jednoj maloj sobi, a jedine komšije medvjedica i vukovi. Bez obzira što u školu više ne idu nego što idu zbog lošeg puta i straha da se možda neće ni vratiti jer vrebaju opasnosti, okitili se pohvalama. I vrijedni, i kose, i plaste na svoj način pomažući roditeljima. Uključimo se zajedno i odgovorimo na pitanje dječaka. Jeste upućeno jednom čovjeku, al zapravo je svima nama.

Dovedimo ih iz zabiti u Pobrđe. Kad nije babo uspio sam izbaviti ih iz beznađa, pomozimo mu. Ujedinjeni, kao i svaki put dosad.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img