Home Vijesti LEGENDA ODLAZI! Čuljević završava profesionalnu karijeru

LEGENDA ODLAZI! Čuljević završava profesionalnu karijeru

367
0

Legneda FK Tutin Adnan Čuljević najavio da završava profesionalnu karijeru.

Čuljević je je u karijeri za Tutin nastupio 525 puta i uspio da se u strijelce upiše čak 101 put, čime je apsolutni rekorder u historiji kluba.

Čuljević kao razlog prestanka bavljenjem fudbalom navodi slabu organizaciju u klubu.

“To bi bilo to. Moja fudbalska priča koja je počela u seniorskom timu našeg kluba 1998. godine je završena, bar na neki određeni period, dok ne dođe do ozbiljnijih promjena u klubu. Sve je stalo u 525 odigranih prvenstvenih utakmica i 101-om postignutom pogotku. Imao sam čast da u početku karijere igram sa fudbalskim majstorima Klimenta Besimom, Hot Emsirom, Hot Taipom, Goruždić Fadiljom, Đerlek Admirom, Prelić Ferizom. A zatim sa igračima iz moje generacije Redžepović Zaimom i Enverom, Sinanović Samirom, Hot Mirzom, Emrović Admirom, Salković Mirzom, Islamović Adnanom, Muković Jasminom i još mnogo njih je dalo ogroman doprinos klubu, i neće mi zamjeriti sto ih ovog puta neću pomenuti. Moja karijera se u klubu toliko odužila da sam u posljednjih nekoliko godina u ekipi igrao sa igračima kojima sam mnogo davno bio trener u mlađim selekcijama. Džudževic Selmin, Balić Demir, Ahmatović Dženis, Hot Mesko, Gusinac Elvis, Hot Anes su samo neki od njih. Bio sam mišljenja da je u toku karijere rezultat u prvom planu, ali sam shvatio da je suština imati sve te ljude za prijatelje, koji će u svakom trenutku znati da prepoznaju sve ono sto sam uradio u klubu u protekle dvije decenije.” navodi Čuljević.

On dodaje da žali što pred domaćim navijačima nije odigrao oproštajnu utakmicu, jer su oni ti koji su ga godinama oduševljavali načinom na koji su poštovali ono što je radio na terenu.

Priznaje da nije mogao ni da nasluti da će nezadovoljan napustiti klub, pa se osjeća čudan, jer kako navodi, nije jednostavno napustiti nešto što je postalo dio njega, a možda će baš Allah Uzvišeni u tome dati hair.

Čuljević je na kraju igračima koji su ostali u klubu poželio svako dobro i puno uspjeha.