Home Vijesti Totalna neorganiziranost saobraćaja u Novom Pazaru

Totalna neorganiziranost saobraćaja u Novom Pazaru

360
0

Kolaps totalan u Pazaru, između ostalog, i s vozilima. O saobraćajnoj infrastrukturi niko ne razmišlja. Ili razmišljaju, a o tome kako u nekoj od narednih emisija. Totalno zagušenje, nervoza i haos. Ko može, radije nek šeta barem za vrijeme najvećih špica.

U Novom Pazaru najčešće se ne zna ni gdje je kraj ni početak. Kolaps do kolapsa, pogotovo kad je saobraćaj u pitanju i parkiranje.

Rješenja kažu ima, samo što niko, namjerno ili ne, o tome ne razmišlja. Ako je već napravljen jedini, najveći parking  trebalo je planirati infrastrukturu. Na parking koji je vezan s Centrom, zabranjen ulazak iz Prvomajske, već se kora na najveću besmislicu koja je nekom mogla pasti napamet- kružni tok ili potpuno zagušenje. Ko pet hoće s parking prema gradu, čeka ga zabrana, pa mora do Yu radija, a da bi se okrenuo treba čak i sat vremena

A  Parking servis s jednim vozilom radi svoj posao, U mailu kojeg potpisuje direktor Nermin Ljajić  za juli mjesec još nema podataka o broju uklonjenih vozila, dok se ne saberu liste. Međutim, u junu zaplatila  84 vozila od kojih je 16 preuzeto na licu mjesta, 68 vozila na depou službe (a radila je samo jedna smjena zbog mjeseca Ramazana), dok  je u maju 24 preuzeto na licu mjesta, a 123 vozila na depou službe, dok je za april brojka  141 vozilo –  23 preuzeto na licu mjesta, 118 vozila na depou službe.

E sad, treba i platiti, a naplaćivanje usluge uklanjanja vozila vrši se prema važećem cjenovniku usvojenom na Skupštini Grada Novog Pazara.

– Vozilo preuzeto na licu mjesta 1830,00 RSD
– Vozilo do 800 kg preuzeto na placu 3439,00 RSD
– Vozilo od 801 do 1900 kg preuzeto na placu 3966,00 RSD
– Vozilo iznad 1900 kg preuzeto na placu 4393,20 RSD

Iz Parking servisa napominju da je ovaj cjenovnik mnogo povoljniji za građane Novog Pazara u odnosu na Odluku o određivanju naknade za uklanjanje vozila koju je donijela Vlada Republike Srbije.