Home Vijesti U Novom Pazaru održan skup podrške muslimanima Palestine

U Novom Pazaru održan skup podrške muslimanima Palestine

913
0

U Novom Pazaru održan skup podrške muslimanima Palestine

Isticanjem transparenta “Palestina” i bošnjačke nacionalne zastave nekoliko desetina momaka održalo je danas u centru Novog Pazara miran skup podrške muslimanima Palestine, a povodom posljednjih dešavanja u džamiji Al-Aksa u Palestini.

Kako je poručeno tokom skupa okupljanjem su imali za cilj da se suosjećaju sa svim muslimanima svijeta jer je džamija Al-Aksa treće sveto mjesto u Islamu.

Imam Altun Alem džamije hfz. Irfan ef. Malić je rekao da su se danas okupili kako bi pružili podršku palestinskom narodu da slobodno mogu koračati zemljom i obaviti namaz u Mesdžud Aksau.

“Velika je nepravda nekome zabraniti da obavlja namaz (molitvu). Okupili smo se da podržimo taj palestinski narod, da pokažemo emocije prema Mesdžidu Aksau ali i da zatražimo do svih relevantnih faktora da spriječe ovaj zulum i nepravdu koja se čini prema muslimanima”, rekao je Malić uputivši poziv Turskoj, Saudijskoj Arabiji, Kataru i ostalim muslimanskim zemljama da se ujedine, kako je rekao, u čuvanju i odbrani prava muslimana.

Jedinstvo islamskog ummeta , poručeno je, može doprinijeti očuvanju prava muslimana.

“Naš cilj je čisto simboličan, da se prenese slika u svijetu da ima ljudi koji brinu za sva dešavanja , ne samo Muslimana već uopšte bilo kojeg ugnjetavanog čovjeka.” kazao je džematlija Zekerijah Šaćirović.

(AA/SANA)