Home Vijesti Prijepolje opredijelilo sredstva za medije

Prijepolje opredijelilo sredstva za medije

453
0

Sedam medija – novine, radio i TV stanice i portali, od ukupno 17, koliko ih je učestvovalo na konkursu, dobiće pet miliona dinara iz budzeta opštine Prijepolje namenjenih javnom informisanju. Tročlana komisija sastavljena od medijskih stručnjaka donijela je odluku o raspodjeli pet miliona dinara namijenjenih medijima na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja u Prijepolju. Paraf na ovu odluku stavio je i predsjednik opštine Dragoljub Zindović.

Komisija je prepoznala kvalitet projekta Sandžak, pa je ova medijska kuća dobila najviše novca 1.925.000,oo dinara. Istu svotu dobila je TV Priboj. Za list „Polimlje” oprijedeljeno je 350.000.oo, dok su Glas zapadne Srbije i portal PP Media dobili po 300.000.oo dinara, “TV Forum” iz Prijepolja i “TV 5” iz Užica dobili su po 100.000.oo dinara.

U komisiji za sprovođenje postupka dodjele finansijskih sredstava iz budzeta Prijepolja u 2017. godini za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja bili su medijski radnici Zoran Marijanović iz Gornjeg Milanovca, Antonela Živković iz Priboja i Dženis Šaćirović iz Novog Pazara.