Home Vijesti Na FIS-u održano predavanje za studente iz Beča

Na FIS-u održano predavanje za studente iz Beča

244
0

FIS sa Islamskim institutom ostvario suradnju u cilju održavanja i njegovanja bošnjačkog identiteta, kulture i tradicije u Evropi. Delegacija iz Beča predvođena je direktorom Islamskog instituta, a učešće u ovoj posjeti uzelo je preko 30 studenata. O kvaliteti Fakulteta za islamske studije govorili studenti i direkotor koji su izrazili oduševljenje nakon posjete Mešihatu IZ-e u Srbiji, a kasnije i Fakulteta za islamske studije.  Predavanja, seminari, druženje, te razmjena iskustava je ono što je obilježilo ovu uspješnu suradnju. Na Fakultetu održana tribina  koju je vodio prodekan FIS-a dr. Admir Muratović ali učestovao i direktor Instituta iz Beča, zajedno sa studentima.

Interesiranje obostrano, a  naročio kada je riječ o suštinskim temama za vjeru, kulturu i tradiciju. Emisija će se nastaviti sutra u 19 časova.

Nakon uspostavljene suradnje između FIS-a I Islamskog Instituta, organizirane su aktivnosti za student Instuta gdje su osim seminara I obilaska grada, upoznali se sa historijatom FIS-a ali se I podsjetili historijskih činjenica vezanih za Bošnjake.

Fakultet za islamske studije svemu daje novu dimenziju I od svakog susreta sa novim institucijama priređuje nove sadržaje poput seminara, tribina I druženja. Ovo je korak naprijed ka razvoju I očuvanju misije FIS-a.