Home Vijesti PRIJEPOLJE VELIKO GRADILIŠTE U AVGUSTU

PRIJEPOLJE VELIKO GRADILIŠTE U AVGUSTU

250
0

Uspjesi aktuelne vlasti u Prijepolju čiju okosnicu čine SNS i BDZ Sandžaka iz dana u dan sve su veći. U avgustu mjesecu ovaj grad biće najveće gradilište u Zapadnoj Srbiji i jedno od najvećih gradilišta u državi. Početkom pomenutog mjeseca trebala bi otpočeti sanacija 18 putnih pravaca, a radovi se procjenjuju na preko 60 miliona dinara vrijednosti. Na tenderu za izvođaće radova izabrana su preduzeća: „Putevi Zlatar“, „Novi Pazar put“, „Rad Labud – Putevi Ivanjica“.

Ono što je novina, na zadovoljstvo svih građana ovog grada je što je Ministarstvo privrede donijelo odluku da sredstvima od   17,5 miliona dinara sufinasira realizaciju projekta sanacije kolovoza lokalnog puta Kolovrat – Seljašnica, dionica Kolovrat – Žunića Potok. Na javni poziv koje je Ministarstvo privrede uputilo lokalnim samoupravama početkom ove godine, konkurisala je i opština Prijepolje i dobila je sredstva. Ukupna vrijednost projekta za čija je sredstva  opština aplicirala kod resornog  ministarstva iznosi 35 miliona dinara, što znači da će preostalih 50 posto sredstava biti obezbijeđeno iz opštinske kase. Šef odborničkog kluba BDZ Sandžaka u Prijepolju, inače najjače bošnjačke stranke u vlasti iz tog grada, gospodin Samir Tandir navodi da je prva faza tendera završena, te da sve što je obećano građanima ubrzo će biti ispunjeno.

Član opštinskog vijeća Milan Gačević navodi da su sredstva od strane ministarstva najbolji pokazatelj da su svi prepoznali želju aktuelne vlasti u Prijepolju, a to je da radi za dobrobit svih građana, bez razlike.

Uporedo sa ovom odlukom, Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za prijavu projekata za podršku lolakne i regionalne infrastrukture “Gradimo zajedno” koji će biti realizovani tokom naredne godine. Ovim programom Ministarstvo planira da sufinansira izgradnju i obnovu saobraćajnica, škola, vrtića, objekata zdravstvene i socijalne zaštite i objekata od kulturno – istorijskog značaja u gradovima i opštinama širom Srbije.