Predstavnici Fondacije Bejtu-Zekat održali predavanja na FIS-u

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Na Fakultetu za islamske studije predavanje održao generalni direktor Fondacije Bejtu-Zekat iz Kuvajta dr. Ibrahim Ahmed Abdullah al Salih. Na samom početku ašere proučio hfz. Haris Hadžić.

Muftija dr. Mevlud ef. Dudić kazao da je ovo prva zvanična posjeta predstavnika Fondacije Bejtu-Zekat Islamskoj zajednici, te istakao da se u ovoj posjeti suradnja još više učvrstila, ističući da je Bejtu-Zekat najvažnija institucija u Kuvajtu.

Generalni direktor Bejtu-Zekata dr. Ahmed Abdullah al Salih zahvalio se muftiji, te ukazao na važnost funkcije imama, govoreći, da je mimber posebno mjesto i zahtjeva posebne riječi i ponašanje. Imam treba biti uzor u svojoj kući, u komšiluku, u onome sto kaže jer se riječi mjere, i naročito jer ljudi prate ponašanje imama što je veoma ozbiljno. Imam mora prezentirati vjeru na najbolji način, istkao je direktor.

Abdurahman Felkavi u svom obraćanju kazao da je došao u Novi Pazar sa jednom namjerom a to je pomoć muslimanima. Dodao i da je veoma zadovoljan znanjem arapskog jezika koje posjeduju studenti FIS-a. Ukazao na težinu sticanja znanja kao i na ozbiljnost pristupa tome, a naročito kada je riječ o učenju jezika poput arapskog jezika.


SANA – Dž.Dž.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img