Sastanak predsjednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo i delegacije kuvajtske Fondacije Bejtu-Zekat

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Muamer Zukorlić, predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, primio je danas u Domu Narodne skupštine delegaciju kuvajtske Fondacije Bejtu-Zekat, na čelu sa dr Ibrahimom Ahmedom Abdulah Alsalihom (Ibraheem Ahmed Abdullah Alsaleh) generalnim direktorom Bejtu-Zekata, koja je u višednevnoj posjeti Islamskoj zajednici u Srbiji.

Tom prilikom vođeni su razgovori o unapređenju saradnje između Srbije i Kuvajta, a posebno u oblastima  nauke i obrazovanja gdje su gosti izrazili spremnost davanja podrške projektima.

Zukorlić je ukazao na važnost ove posjete imajući u vidu da je Država Kuvajt poznata kao zemlja sa velikim brojem dobrotvora koji aktivno djeluju među brojnim narodima i kulturama. Takođe je istakao da Država Kuvajt predstavlja jednu od najotvorenijih zemalja Bliskog Istoka, što je dobar osnov za unapređenje prijateljstva i međusobne saradnje, a da će Islamska zajednica u Srbiji biti konstruktivan faktor i most takve saradnje.

Dr Alsalih istakao je važnost činjenice da se bivši poglavar Islamske zajednice sada nalazi u parlamentu i na čelu Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, što predstavlja važan iskorak u pogledu saradnje između različitih kultura i zajednica u Srbiji, što će Fondacija koju predvodi u Državi Kuvajt zasigurno podržati.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img