Home Vijesti Sandžak TV – Ćatić da odgovara za napad, nećemo nikome dozvoliti da...

Sandžak TV – Ćatić da odgovara za napad, nećemo nikome dozvoliti da uguši nasu slobodu

265
0

Резултат слика за sandžak tv

Drago nam je da se i poslije pet dana od napada na našeg novinara javnosti putem saopćenjem obratio i gospodin Osman Ćatić, inače napadač novinara Sandžak Televizije.

Međutim, Ćatić u svom saopćenju govori o nekakvoj sili koja se sprovodi nad njim, zaboravljajući činjenicu da je samo prije nekoliko dana on lično sprovodio silu sa svojim obezbjeđenjem i rodbinom fizički napao novinara Sandžak Televizije pritom otuđivši dio opreme od našeg novinara.

Iako Gospodin Ćatić krivi Sandžak Televiziju zbog objavljenih istraživačkih priloga, uvidom u nasa akta konstatujemo da se do sada ni jednom nije našoj Tv obratio demantijem bilo kojeg priloga.

Naš medij se neće miješati u vaš sukob sa vlašću i zakonom. U prilog tvrdnje o našoj objektivnosti pozivamo Vas u emisiju u koju ćemo pozvati i članove Opštinske uprave u Prijepolju, da pred gledaocima suočite činjenice i razriješite eventualne dileme.

Međutim, to Vas svakako ne amnestira od činjenice da ste primijenili nasilje nad novinarom i fizički nasrnuli na njega te da zato morate odgovarati. Pogotovo zbog činjenice da ste oteli dio opreme koji do dan danas nije vraćen našoj Televiziji.

Zato, umjesto da optužujete druge za nasilje, molimo Vas da odgovorite javnosti, zbog čega ste nasrnuli na našeg novinara sa svojim obezbjeđenjem, među kojima kako saznasmo kasnije ima i ljudi osuđivanih za šverc narkoticima, a niste kako navodite “argumentom” i demantijem odgovoriti na bilo kakvu optužbu izrečenu na vas račun posredstvom našeg medija.

Poručujemo Vama ali i svima da smo otvoreni za razgovor i želimo biti objektivni u svakoj prici. Ali da nećemo dozvoliti nikome da silom pokušava ugušiti nasu slobodu, niti zabraniti našim novinarima da se bave istraživačkim novinarstvom.

Sandžak Tv će nastaviti da radi svoj posao u skladu sa moralnim i novinarskim kodeskom.

Urednički kolegij Sandžak TV