Zukorlić: Nasilje izmaklo kontroli

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo narodni poslanik Muamer Zukorlić izražava zgroženost i najoštriju osudu svirepog ubistva djeteta i žene i ranjavanja više služebenika u Centru za socijalni rad u beogradskoj općini Rakovica 12. jula 2017. godine od strane Marka N., što predstavlja krik upozorenja da je porodično i općenito nasilje izmaklo kontroli te da država i društvo pokazuju nemoć da mu se suprotstave.

Narodni poslanik Zukorlić je u više navrata službeno i javno pozivao na formiranje Nacionalnog savjeta za pacifizaciju društva, odnosno borbu protiv nasilja. Na žalost, do sada nije bilo sluha za takvu ideju, čime se ostavlja prostor krimigenim elementima da intenzivno ugrožavaju nevine građane.

Formiranje nacionalnog tijela koje bi koordiniralo radom državnih organa i društvenih ustanova i organizacija značilo bi uspostavu sveopćeg fronta protiv nasilja koji bi svojim programom rada obezbjeđivao preventivne i neposredne mjere u liječenju društva od sve dominantnije pojave da nasilje postaje uobičajena kultura na koju se javnost postepeno navikava.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img