Home Vijesti RUPA U CENTRU PRIJEPOLJA OPASNOST PO BEZBIJEDNOST GRAĐANA

RUPA U CENTRU PRIJEPOLJA OPASNOST PO BEZBIJEDNOST GRAĐANA

298
0

Tokom dana je, kako smo obaviješteni, krenulo potpisivanje peticije brojnih građana, koji traže da inspekcija izvrši dodatni pritisak na investitora da se rupa koja predstavlja ruglo grada u centru Prijepolja pod hitno zatrpa. Podsjećamo javnost da je novinar STV fizički napadnut od strane Osmana Ćatića, visokorangiranog člana SDP-a I njegovog obezbjeđenja,  a i predsjedniku kućnog savjeta zgrade koja se nalazi u blizini rupe Dragu Parandiloviću također je uvrtana ruka, jer je pozvao novinare da snime višegodišnji problem.

“Kad smo otišli da damo izjavu I da snimimo u kakvom je to stanju, doletjelo je troje – četvoro kola, napali sun as pojedine fizički, udarali I uvrtali ruke, prijetili da će nas ubiti I prebiti. To je jako lose, to je katastrofalna slika pojedinaca”, ističe Parandilović.

Umjesto zelene površine, neko je htio praviti stambeni proctor bez dozvole, navodi član OV-a Milan Gačević.

“Za vrijeme vlasti SDP-a pokušano je da se na tom objektu napravi da mogu da se izgrade građevinski objekti. Pošto takvi objekti nikako ne mogu da se grade na takvom mjestu, vidjeli ste neki dan da gospodin Ćatić pokušava životom svojim da zaštiti taj proctor svojim tijelom. Nedopustivo je da u Prijepolju neko preuzme vlast u svoje ruke, kao Ćatić”, navodi Gačević.

Ovo je samo još jedna u nizu afera prethodne vlasti okupljene oko SDP-a, navode iz aktuelne vlasti. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca da bi stali sa razotkrivanjem  afera vezanih za prethodnu vlast neće uspjeti, poručili su iz koalicione vlasti.